PZC: Groep 7: vierde van Nederland!

 

De Horizon in Rilland heeft op drie na mediawijste klas van Nederland

RILLAND – Groep 7 van interconfessionele basisschool De Horizon in Rilland is de mediawijste klas van Zeeland en de vierde van Nederland. Dat is maandag bekend gemaakt door de organisatie van Mediamasters Game.

Luc Oggel 27-11-17
De MediaMasters Game is een crossmediaal spel voor in de klas en thuis. Spelenderwijs maken leerlingen kennis met de kansen en de gevaren van media. De Game is een onderdeel van MediaMasters 2017/2018 en is vorige week gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid. ​Ruim 150.000 leerlingen gingen samen met hun leraren en ouders aan de slag met onderwerpen zoals nepnieuws, sociale media, reclame, informatievaardigheden, programmeren, games, cyberpesten, vloggen, beeldvorming, virtual reality en online gedrag. De klas die tijdens de Game de meeste punten scoorde, mag zich een jaar lang ‘de meest mediawijze klas van Nederland’.

In Zeeland is dat dus De Horizon in Rilland, die in de landelijke toptien bovendien de vierde plek heeft behaald. Volgens de school zijn de leerlingen ‘superenthousiast’ met het spel aan de slag gegaan. ,,We hadden de eerste plek niet verwacht. We zijn een kleine school in een klein dorpje en hebben niet het idee dat we heel erg voorop lopen. Hartstikke gaaf.”

Reacties zijn gesloten.